Oriol Morguí: “Les intel·ligències artificials que es fan cada vegada més intel·ligents i jo espero que nosaltres no siguem més tontos que elles”

Entrevista a l’0riol Morguí, jove professor de la física i la tecnolgoia de l’escola Sant Gervasi que es preocupa per a formar nous tecnòlegs

Emma Pommerenck, Carla Martín, Anna Ruiz i Júlia Vilardell

L’Oriol Morgui és un professor de l’escola Sant Gervasi a la ciutat de Mollet del Vallès. L’Oriol és un apassionat de les activitats intel·lectuals i de la ciència, a part de formar part d’un grup musical anomenat “Fantactels”, on ell és el trompetista. A l’escola és professor de Tecnologia i de Física. A més de ser professor també va ser alumne de l’escola Sant Gervasi, i va participar en les olimpíades de física de Catalunya l’any 2011.

Què va ser el que et va inspirar a ser professor de tecnologia?

Sempre m’havia cridat molt la tecnologia, vaig deixar el currículum aquí i em van dir que hi havia una plaça com a professor de tecno i vaig dir ” palante” I he descobert moltes coses de tecno, l’Arduino i tot això ho vaig descobrir aquí.

Tornaries a formar part del grup fantactels?

Si pero al que pasa es que això ja han passat molts anys.

Has fet algun màster?

He fet 2 màsters, el màster de formació de profe, i el màster de física avançada i matemàtiques aplicada.

Quins són els avenços tecnològics que han evolucionat més en l’actualitat?

Home jo crec que la intel·ligència artificial principalment, i tot el que és tecnologia quàntica tot i que l’aplicació directa encara no és important.

Quin és l’invent més important per la història de la humanitat

La roda tradicional, perquè permet a la humanitat transportar objectes pesats el fregament amb el terra i permetent un desplaçament més ràpid i eficient.

Has guanyat algun premi de Tecnologia o de física?

Quan anava a batxillerat vaig anar a les olimpíades nacionals de física.

Quin és el tema de Tecnologia que més t’agrada explicar als seus alumnes?

Bona pregunta, a mi el que més són els circuits elèctrics que feia a 2n i 1r ESO m’agrada molt, la part de dissenyar-los i tot.

Com et vas interessar per la música?

Sempre m’ha agradat des que tenia cinc anys em van posar a estudiar piano, des de llavors no he parat de tocar.

T’agradaria introduir la Tecnologia als nens més petits?

Ja ho fan aquí, tenim tot el que és la comissió de robòtica de l’escola. No amb Arduino, però amb altres feines i programes ja es va introduint, però els mòbils i els ordinadors crec que haurien d’estar més regulats pels nens petits.

Com veus la Tecnologia del futur?

Bé, tornant amb les intel·ligències artificials, que es fan cada vegada més intel·ligents i jo espero que nosaltres no siguem més “tontos” que elles.

Si haguessis de triar una màquina per salvar en un context de catàstrofe què salvaries? 

Anava a dir la màquina d’afaitar, però mai m’afaito jaja, Ha de ser sense electricitat perquè en aquelles condicions no hi ha electricitats, potser una roda, un ganivet, però no és una màquina, si una politja o així, sí, sí, un parell de politges.