Per què no pots treballar amb 15 anys i si jugar a futbol professionalment?

Presentem el cas d’un jove amb 15 anys que debuta a l’esport d’elit

Ethan Nwaneri es converteix en el jugador més jove en debutar a la Premier League (màxima lliga de futbol anglesa). Nascut el 21 de març de 2007 a Anglaterra, de pares nigerians. Quan faltaven pocs minuts per acabar el partit, el cos tècnic de l’Arsenal (equip de primera divisió anglesa) va decidir que Ethan entrés a disputar els últims minuts de joc. Podria ser explotació infantil?

Molta gent s’ha sorprès amb el debut de Nwaneri pel simple fet de la seva edat. Es fan preguntes com: per què per treballar necessites tenir setze anys, i, en canvi, pots jugar amb menys de setze anys en un esport d’elit que també es considera un ofici? És molt simple, jo estic a favor de poder realitzar esport professional perquè opino que per molt que tingui quinze anys, si el noi es mereix pujar amb el primer equip i poder debutar.

Penso que ni molt menys és una explotació a menors, tot el contrari, és una recompensa per Ethan, ja que s’ho mereix per tot l’esforç que ha fet, i, l’edat no importa perquè si estàs preparat per jugar, jugues. En canvi, has de tenir setze anys per poder treballar, perquè suposadament tots aquells adolescents ja estan preparats, mentalitzats i són suficients madurs per poder entrar al món laboral.

IMATGE: Debut d’Ethan Nwaneri

En conclusió, penso que per jugar a futbol professionalment no s’ha de tenir edat mínima perquè és un esport i tothom que mereixi jugar per les seves qualitats, ha de tenir l’oportunitat. Però també, els entrenadors que puguin donar aquestes oportunitats, han d’estar molt conscienciats perquè els joves s’hauran d’enfrontar a veterans entre 30 i 40 anys, i els joves en qualsevol acció del partit es podrien fer mal, i qui sap la seva gravetat i les repercussions que poden tenir.

Per altra banda, penso que es necessita una edat mínima per treballar perquè les empreses no els interessa treballadors que no estiguin capacitats de fer el que demanen per la seva edat, ja que si són molt joves no sabran què i com acomplir les tasques.