/

Què són les noves “aules maker” que estan revolucionant als nens de primària?

Xavier González, Berenguer Ortiz, Idder Chelh

En els últims anys l’edifici de primària a l’escola sant Gervasi ha canviat molt, posant algunes aules noves com l’aula pilot o les aules maker, aquestes últimes són una revolució entre els nens petits.

Les revolucionàries aules maker són unes aules que estan situades a l’edifici A o edifici de primària, aquestes aules van ser construïdes entre el 2021 i el 2022. En les aules maker fan classe nens entre 1r i 6è. 

Aquestes aules s’utilitzen per fer tota mena d’assignatures, fan classes d’anglès, una assignatura que es diu projectes, tallers de robòtica i matemàtiques, però la que més ressalta és robòtica, ja que aquestes aules estan dissenyades per fer tota mena d’assignatures relacionades en això. Les aules tenen tota mena de material per fer robòtica com per exemple: impressores 3D, cables, legos, peces de metall, sensors, motors entre altres.

Les aules maker s’utilitzen pràcticament tot el dia fins i tot a la tarda a l’acabar les classes. Els nens també utilitzen ordinadors per programar als robots, però també usen plaques Arduino que són unes que s’instal·len als robots perquè tinguin el seu funcionament predeterminat.