Quin és l’autèntic contingut de les patates de bossa?

Aproximadament un 88% de la població ha menjat alguna vegada patates de bossa. Però se sap què contenen realment?

Per: Fran Alcalde, Judith Alvarez i Jordi Bienzobas

Les patates de bossa és un pica-pica molt bàsic i famós a tot al món. Però quasi cap persona sap en realitat el seu contingut. Aquest tipus de patates solen tenir addictius com per exemple extracte de pebre roig, acetats de sodi, glutamat de monosòdic… A aquesta mescla, s’hi afegeixen diferents additius que afavoreixen el canvi de color i potenciï el sabor de fi de tornar-les més addictives.

Les patates de bossa que contenen aromes, en aquest cas les patates amb gust de pernil salat, per molt sorprenent que sembli, no conté cap producte relacionat amb el porc ni altre tipus de carn, tenint en compte que el pernil ve del porc, aquest gust de pernil és el que es diu com saboritzants o aromatitzants.

Què són els saboritzants? Els saboritzants són les substàncies o mescles de substàncies amb propietats aromàtiques o de sabor, capaces de reforçar l’aroma o gust dels aliments.

Tipus de saboritzants:

Els saboritzants naturals s’elaboren a un laboratori, els científics prenen una font d’aliment natural, com una fruita o una espècie, i troben formes d’extreure químics que capturen el sabor d’aquest aliment, però no la textura, el contingut de greix o el contingut de calories.

També hi ha els saboritzants artificials, que són preparats de substàncies que contenen els principis sàpid-aromàtics, extrets de la naturalesa o de substàncies artificials, capaços d’actuar sobre els sentits del gust i de l’olfacte.

Així doncs molts dels gustos que pensem que són naturals a les patates de bossa, són provocats per químics, podem veure com la ciència pot arribar a enganyar al nostre cervell.