Racisme a la Copa del Rei entre el derbi madrileny a quarts de final?

L’Altètic de Madrid es toparà amb el Real Madrid a quarts de final de la Copa del Rei

Els equips des d’un principi sempre han mantingut una rivalitat extrema per tal decidir quin equip és el que regna la ciutat de Madrid. En aquest partit que es disputarà el 26 de gener de 2023 a les 21:00 ja hi ha hagut els primers problemes entre cada equip.

Els aficionats “radicals” del conjunt roig blanc, ahir a la nit va mostrar un dels primers avisos d’atenció contra el Real Madrid. Van ser alguns que van penjar una pancarta en la barana d’un pont a prop del Camp de l’equip local que és el del Real Madrid, amb l’afirmació següent que van deixar els aficionats, “Madrid odia al Real”. Aquesta frase no és l’únic acte de violència contra el conjunt blanc.

A més, en una foto que ha sigut penjada a les xarxes socials es pot observar que aquesta pancarta va acompanyada d’un maniquí que representa un jugador titular del Real Madrid, es pot veure que es tracta de Vinicus Jr, un jugador brasiler. Si s’ha analitza la fotografia es pot veure que hi ha un maniquí del jugador penjat d’una soga del coll al pont, i aquest acte es pot interpretar com una amenaça en contra del jugador brasiler. S’està comença’n a expandir aquesta notícia per totes les xarxes socials i alguns diuen que és racisme, altres diuen que pot ser un odi al jugador per altres trobades que han tingut en la Lliga Santander.

Parlant sobre el racisme, uns aficionats roig blancs han agredit verbalment al mateix jugador dient aquestes paraules “Eres un mono, Vinicius eres un mono!”. Des del meu punt de vista, és una possible ràbia acumulada per molts dels aficionats de l’Atlètic, i la manera d’expressar-se en contra dels jugadors, no tenen una altra manera de dir aquestes frases, que avui en dia es consideren paraules racistes

Per altra banda, l’acte del maniquí del jugador crec que ja han sobrepassat la línia de no només d’odi, perquè clarament s’interpreta que volen com “mort” al jugador.

No crec que el jugador hagi fet res als aficionats del conjunt roig blanc que no sigui jugar partits i marcar gols, que aquestes accions són les seves obligacions. Ja va passar en altre derbi de la lliga 2022-2023 en el camp de l’Atlètic de Madrid, va haver una polèmica entre els aficionats i Vinicius Jr, ja que aquest jugador celebra els gols ballant i dirigent-se a la grada del conjunt contrari… Això va molestar i s’ho van prendre com una falta de respecte els aficionats de l’Atlètic. Altres consideren que és una manera de celebrar gaudint del moment. Estic en contra de la manera que celebra el gol, ja que és una falta de respecte quan tens el partit més que guanyat i encara celebris de manera impressionant. 

En conclusió, aquest jugador des d’aquest moment ja ens han deixat clar que és i serà odiat pels aficionats roigs blancs.

L’acte que van deixar clar simbolitzant el jugador penjat d’una soga es considera violència i amenaça contra el jugador. La pancarta que l’acompanya no considero que sigui cap amenaça contra el jugador, interpreto que és una frase que pot ser dirigida al club.

Malauradament, el futbol segueix sent un esport més o menys violent, però la diferència és que l’esport en si no és violent per dir d’alguna manera, al contrari, el futbol genera violència als seguidors de cada equip. Jo tinc clar que no en tots els casos els jugadors s’odien entre ells, alguna part poden tenir un odi, però la majoria d’actes de violència són entre els aficionats de cada equip.