Se celebra l’11a jornada de la Donació de Sang a la Nostra Escola

El fort increment de donants que han vingut enguany a l’Escola Sant Gervasi supera les 190 donacions de sang

Aquest passat 14 de febrer de 2023 s’ha realitzat l’11a edició de la Donació de Sang de l’Escola Sant Gervasi. Aquest és un important gest de solidaritat que es realitza a la nostra escola des de l’any 2012. I encara que sembli impossible, cada any ha anat participant molta més gent, i als últims anys abans de la pandèmia s’ha arribat fins a les 200 persones donants, en un sol dia. Malgrat que al matí només han assistit 30 persones donants, i no hi ha tant equipament mèdic, només s’habilita un petit menjador, i amb això és suficient. Però afortunadament, a la tarda això canvia dràsticament, ja que assisteixen moltes més persones i ve molt més personal mèdic i s’omple tot el menjador de l’escola. 

Però a l’escola no li preocupa el nombre de gent que vingui a donar sang, el més important d’aquesta jornada solidària, segons l’Esther Ninou, la coordinadora de primària és:

El més important per nosaltres, des d’aquí a l’escola, és que cada any venen més pares per primera vegada a donar sang, gràcies a que els seus fills els hi expliquen de les conveniències de donar sang i de la seva importància, i així aconsegueixen convèncer-los de que donin sang. I una vegada venen per primera vegada, després ja no ens fallen, venen cada any.” 

Des de l’associació del Banc de Sang i Teixits de Catalunya hem pogut comprovar el que ja pensàvem que passava. Hi ha molts tipus de donacions, encara que la més coneguda i en la que hi ha més donants és la Donació de Sang. Però això no acaba aquí, la sang és molt necessària i ajuda molt, però també es necessiten Bancs de Donació de: cordó umbilical, teixits, i llet materna. I no hi ha ni la meitat de donants que es necessitaria per poder cobrir les necessitats dels malalts. Cada dia a Catalunya es necessiten una mitja de 1100 donants per dia, i avui, demà, i demà passat, només està previst que hi hagin aproximadament 600 donacions, gairebé la meitat.  

Aquest any la donació de sang ha estat organitzada pels alumnes del 2012, de 5è de primària de l’escola. Aquest és el primer any que aquests alumnes poden organitzar la Donació de Sang, ja que cada any ho fan uns alumnes diferents. No poden estar més emocionats per ajudar a tanta gent amb una sola donació i de poder participar en aquesta causa mundial. Aquestes són les paraules exactes de dos dels alumnes de 5è de primària que aquest any han organitzat aquesta campanya:

“Ha sigut superdivertit organitzar la Donació de Sang del cole, crec que ho hem fet el millor que hem pogut i que ha sortit genial. Ens sentim molt orgullosos de la nostra feina i ens hem adonat de la importància que té donar sang, hem ajudat a molta gent.”

“Crec que hem fet una molt bona feina i m’ha encantat ajudar. Sense pensar-ho ho tornaria a fer un altre any, és una llàstima que ja no puguem tornar a organitzar-ho. I el que més m’ha agradat és haver pogut parlar amb tots els pares i explicar-los la importància de donar sang. – diu una altra alumna.” 

Ara ja coneixeu la importància que té donar sang i el transcendental paper que realitza l’Escola Sant Gervasi. Una sola donació, pot salvar tres vides, dona sang!!!