S’haurien de regular les informacions que els mitjans ens proporcionen?

La situació actual preocupa: tanta informació ens pot afectar intel·lectualment

Jo personalment penso que s’han de regular les informacions que mitjans com TV, diaris, xarxes comparteixen cada dia. S’haurien de regular, no de manera dràstica, però almenys que passin per un filtre.

Em centraré en els influencers i xarxes socials ja sigui YouTube, Tiktok, Instagram, Twitter… El principal problema em sembla que és TikTok, ja que amb el seu algoritme tens moltes més probabilitats de penjar un vídeo i que es torni viral tinguis o no, seguidors.

Per això, qualsevol que disposi d’un dispositiu electrònic, té l’oportunitat de fer arribar el seu missatge a milions d’usuaris, aquest missatge o bé pot ser positiu per a la societat, o pot ser molt negatiu. Opino que Tiktok hauria de revisar molt més tots els vídeos que es publiquen i revisar també l’edat d’aquests usuaris perquè segons els termes i condicions d’aquesta app un menor de tretze anys no pot registrar-se, està clar que molts usuaris es registren il·legalment i aquest són joves, tota la informació que reben pot ser crucial pel seu creixement intel·lectual i com a persona. Aquesta informació que diariament reben no es apropiada per a ells.

Per exemple el TikToker Naim Darrechi disposa de 40M de seguidors arreu del món, la majoria d’aquests seguidors són nenes menors de tretze anys (segons les estadístiques del compte). L’influencer va estar acusat d’assetjament sexual i en una entrevista va declarar que deia a noies amb qui tenia relacions que era estèril per tal de no utilitzar anticonceptiu. Aquesta informació per a totes aquelles nenes d’una edat mitjana de 9 i 10 anys és molt negativa, ja que poden arribar a veure-ho com un acte normal.

Opino que el periodisme escrit no arriba aquests extrems, ja que tots els articles publicats passen per una mena de filtre encara que podem trobar-hi casos audiovisuals no molt agradables, que, des del meu punt de vista no són adequats com el cas de la Mayra.

Per això es podria fer el mateix amb aquestes xarxes socials que es revisessin molt més els vídeos publicats per tal de fer-les més segures per a tots els públics, tot i això no deixant de costat el entreteniment que proporcionen