Si la relació és tòxica no és una relació

Les relacions no sempre són perfectes, a vegades poden ser tòxiques, però quan considerem tòxica una relació?

Considerem una relació tòxica quan una de les dues persones genera molt de patiment a l’altra i no és capaç de deixar de banda la relació. En una d’aquestes relacions, un dels membres de la parella va minvant a poc a poc l’autoestima de l’altre. L’objectiu de la persona tòxica és fer que la seva parella se senti insegura, inferior i això pot ocasionar greus problemes d’amor propi. També pot provocar dificultat a llarg termini, a les pròximes parelles de la persona que ho pateix més.

Aquesta toxicitat pot provenir tant de part d’un noi o d’una noia.

Segons la psicòloga Andrea Sánchez, “un 70% de les relacions comencen tenint una certa dependència i acaben sent tòxiques”. És una llàstima que hi hagi persones que facin tant de mal a una altra, físicament o psicològicament. Una relació es basa en confiança, comunicació i respecte, quan tens un problema han de ser els dos contra el problema i no un contra l’altre.

És clar, també nosaltres hem de ser conscients de quan la relació deixa de ser sana i no deixar-se cegar per l’amor i/o emoció que sentim en aquell moment. Hem de tenir respecte cap a nosaltres mateixos i prioritzar-nos abans que res.