//

Sona Mollet 2022: Un concert amb un significat molt particular

El passat dia 8 d’octubre va tenir lloc a Can Gomà el concert memorial d’Anna Villaescusa, víctima el 2015 de leucèmia. Des d’un primer moment, no hi havia res dolent a l’ambient, tot estava molt tranquil. Per començar el concert, l’alcaldessa de la ciutat, la Mireia Dionisio, va fer un discurs on presentava l’espectacle i agraïa als pares de l’Anna la seva presència a l’escenari. El concert, emmarcat en la setena edició del “Sona Mollet”, té com a objectiu recaptar fons a favor de la Fundació Josep Carreras.

Des de les 18 hores el públic va anar arribant al concert, en general era un públic adult i que sol escoltar música clàssica. Tothom tenia curiositat per escoltar aquests músics, però els pianistes eren el plat fort d’aquesta trobada internacional de música.

A la primera part del concert van tocar els músics Tensy Krismant (clarinet), la Claudia Valetta, la Daria Piltyay i la Raquel Garzas (piano). Ells van tocar latin jazz, mentre que a la segona part van tocar la Patricia de la Vega, la Vadim Parra Trouchina, el Michel Xie i per últim Daahoud Salim

El concert del 8 d’octubre va ser de piano i era el més especial per l’Anna perquè a ella li agradava molt tocar el piano i les composicions d’aquell concert van ser:

  • Claude Debussy – Images II (1907) I. Cloches à travers les feuilles. II. Et la lune descend sur le temple qui fut. III.
  • Poissons d’or Serguéi Prokófiev – Sonata op. 29 nº 4 (D’après des vieux cahiers) (1917) I. Allegro molto sostenuto. II. Andante assai. III. Allegro con brio, ma non leggiero.
  • George Gershwin – Three preludes (1926) I. Allegro ben ritmato e deciso. II. Andante con moto. III. Agitato