Suad Oulad: “Venir a Mollet era una nova experiència a viure”

La Suad Oulad és una dona que va traslladar-se a Mollet des del Marroc per començar la seva vida de zero i poder mantenir-se, perquè al Marroc no podia. Ella ens explica com ha estat la seva experiència deixant enrere el seu país per poder viure a Mollet d’una manera estable, assumint les conseqüències.

La Suad va deixar el seu poble enrere, i ara viu bé amb la seva família. Ella és un exemple de què sempre es pot tornar a començar i que res és massa tard. La constància, la perseverança i la lluita que ens ha transmès, és un exemple per a nosaltres. La seva mirada ens ajuda a construir un món millor.

Per què vas decidir anar-te’n del Marroc?

Perquè vaig posar-me malalta i no hi havia doctors bons i no hi havia bona sanitat a Marroc.

Amb qui te’n vas anar?

Amb el meu germà.

On vas anar primer?

Mollet del Vallès.

Per què vas triar aquest lloc?

Perquè aquí estaven els meus germans grans.

Va ser difícil per a tu deixar-ho tot enrere?

Sí, perquè allà vaig néixer i és el meu país d’origen.

A qui vas trobar a faltar més en aquests temps?

Vaig trobar molt a faltar als meus pares.

Com vas aconseguir comprar casa teva?

Després de molt treball vaig aconseguir comprar-la treballant com a netejadora d’oficina.

A què et dedicaves abans de venir aquí?

Professora de llar d’infants i infantil.

I quan vas arribar a Mollet?

Vaig arribar al  2000.

Et va costar molt adaptar els teus costums en aquest nou país ?

Sí, ja que era una nova experiència a viure.

En quin moment vas penedir-te de venir a aquest país?

Vaig començar a penedir-me quan vaig arribar a Mollet i no vaig trobar un treball estable i no em podia mantenir.