Els adolescents i joves, passen massa hores al costat de la pantalla. Això perjudica molt la seva salut mental, ja que l’addicció als jocs pot arribar a crear una malaltia greu, descontrol o canvis d’humor. Ja hi ha països que han pres mesures com a la Xina, entre altres. I creiem que haurien de ser més les mesures preses a casa nostra per tal d’evitar problemes de salut mental dels nostres joves.
La majoria creuen o es consideren que no són addictes, encara que diuen que coneixen molta gent que sí. Però si ens fixéssim en l’ús i temps de la tecnologia veuríem resultats sorprenents. Segons estudis es creu que un 31% de la població mundial jove, és addicte a les tecnologies. Sovint esdevé difícil reconèixer obertament aquesta addicció que ha anat apareixent de manera incisiva i silenciosa. S’ha anat escolant en la vida quotidiana dels nostres adolescents sota el pretext de ser un avenç tecnològic.
Una gran causa de l’addicció, és el descontrol a l’hora de vigilar els nens. Un 61% dels alumnes de la classe, afirmen que no hi tenen un límit. Això fomenta l’addicció, ja que poden jugar el temps que vulguin. Els joves es passen hores i hores davant de la pantalla, i no són conscients del temps que hi passen. Han arribat a robar la targeta bancària als seus pares quan ells no se n’adonen o simplement no estan pel cas. Amb finalitat de gastar-ho en jocs i microtransaccions.
Els adolescents acostumen a jugar a videojocs on apareix la violència armada. Això dona a fomentar la violència a les famílies, i les seves agressivitats quan li treuen aquest dispositiu, o accés. Creiem que els jocs violents haurien de ser restringits per menors. L’any 2022, un adolescent va assassinar a trets als seus pares, i al germà. Després treure-li el wifi, com càstig per suspendre 5 assignatures a l’escola. Una notícia que es va expandir arreu del món: “Un menor de 15 años mata a sus padres y a su hermano por quitarle el wifi”. El diari on apareix aquest terrible succés és “LA VOZ DE ALMERIA”
En una classe de 30 alumnes un 26,9% d’ells tenen més de 4 consoles. Segons les enquestes al joc al qual més juguen és el Fortnite, que promou la violència armada. I l’aplicació que més utilitzen és el Tiktok. Quan juguen a videojocs es posen molts nerviosos i fins i tot agressius.
En conclusió, la gran majoria de nens per no dir tots tenen una addicció als videojocs, tot i que la gran majoria ho hagi negat. Això moltes vegades acaba amb un mal comportament, com treure-li diners als pares per fer apostes o comprar material al joc, i a vegades no aprenen a diferenciar entre la realitat i la ficció. Creiem que els pares haurien de tenir més controlats als seus fills, amb un temps límit o prohibir llocs on no poden entrar per l’edat.