Tot el que cal saber sobre l’addicció al tabac

Saps en què afecta el tabac? I què és el que produeix aquesta addicció?

Per Mario Arias, Pol Montañana i Tianxin Wang

Abans de tot, hem de saber que l’addicció al tabac es produeix per una substància química anomenada nicotina. La nicotina es pot extreure de dues maneres: per les plantes solanàcies (hi ha més de 2400 tipus) o sintèticament amb la nicotina tabacum.

L’addicció es produeix quan el nostre cervell necessita la nicotina. La nicotina produeix efectes plaents en el cervell, però aquests efectes són temporals. Amb el temps augmenta la necessitat de consumir nicotina i començarà a canviar l’anatomia del nostre cervell.

Si parlem de morts, el tabac és la principal causa, ja que pràcticament afecta a tots els òrgans i disminueix la salut en general de la persona. El tabac pot causar càncer de pulmons, d’esòfag, de laringe, boca, gola, ronyó, bufeta, fetge, pàncrees, estómac, cèrvix o coll uterí, còlon i recta. Si parlem dels tabacs més perjudicials, tindríem Fortuna, Ducados i Marlboro: són els que ens afecten més, amb 15 mg de quitrà i 1,1 mg de nicotina.

Moltes persones estan intentant treure’s l’addicció que tenen pel tabac, però no saben com fer-ho, unes de les mil coses que pots fer és planejar fer cada dia una cosa que et fa gaudir o que et proporcioni plaer, també es pot buscar suport de gent propera o d’un psicòleg i per l’últim entretenir-se si vénen ganes de fumar.