Unsplash
/

Una mesura necessària per protegir la nostra salut

El nostre suport a la prohibició de la venda de tabac

Ariadna Pachon, Martina Belmonte, Carla Villanueva, Pau Olivé i Pol Ladero. 

El tabaquisme és una epidèmia global que cobra innombrables vides cada any i que representa una càrrega econòmica significativa per als sistemes de salut. Tot i els esforços continus per conscienciar i regular el consum de tabac, continua sent una amenaça persistent per a la nostra salut i qualitat de vida. Per això, la prohibició de la venda de tabac a les persones nascudes després del 2008 a Regne Unit no només és una mesura preventiva que s’hauria de fer allà, sinó a tot el món. 

Donem suport fermament a la idea d’elevar gradualment l’edat legal per fumar, ja que això no només aïlla el consum entre els joves, sinó que també desnormalitza la pràctica a la societat en conjunt. En limitar l’accés al tabac i al vapeig entre els joves, estem treballant per trencar el cicle d’addicció i malaltia que el tabaquisme perpetua.

Les associacions antitabac han aplaudit aquesta mesura, i nosaltres ens unim al seu entusiasme. Reconeixem l’impacte devastador que té el tabac a la nostra salut hi ha la societat en general, i crec que és responsabilitat de tots el fet de treballar junts per abordar aquesta crisi de salut pública.

Sabem que hi pot haver preocupació per la restricció de la llibertat individual, però és important recordar que aquesta mesura és molt important per protegir el benestar de tota la societat. Igual que altres regulacions de salut pública, com la prohibició de conduir sota els efectes de l’alcohol o l’ús obligatori de cinturons de seguretat als automòbils, la prohibició de la venda de tabac cerca protegir les persones de danys innecessaris i prevenibles.

En conclusió, estem convençuts que la prohibició de la venda de tabac a aquells nascuts després del 2008 és una mesura valenta i encertada per protegir la nostra salut i prevenir malalties evitables. Tot i que pot haver-hi resistència i controvèrsia, creiem que és important reconèixer el valor d’aquesta acció en la lluita contra el tabaquisme i en la promoció d’un futur més saludable per a tots nosaltres.